Skip to main content

Op 27 oktober stond de jaarlijkse actiedag ‘1dagniet’ weer op het programma. Ook TIM Security ondersteunde ten volle deze actiedag waarbij het voorkomen van woninginbraken het ultieme doel vormt. Naast preventie door gezond verstand en mechanische aanpassingen aan je woning vormt elektronische detectie met alarmering een derde pijler om de plaag van woninginbraken te bestrijden.

In ons land vinden er elke dag maar liefst 200 woninginbraken plaats. Naast het materiële leed voor de slachtoffers kost deze hardnekkige plaag aan de samenleving in totaal meer dan 350 miljoen euro aan sociale kosten. Mensen die het slachtoffer zijn van een misbraak, ondervinden nog een lange periode de gevolgen van deze traumatische ervaring .

Wat kan je zelf doen?

De actiedag ‘1dagniet’ beoogt één dag zonder inbraken. Hiervoor is het cruciaal dat iedereen vanuit zijn eigen rol de handen in elkaar slaat. Allereerst is er uiteraard het gezond verstand. Laat geen ramen open staan, doe je achterdeur consequent op slot wanneer je jouw woning verlaat, maak het de inbrekers niet te gemakkelijk door een ladder grijpklaar in je tuinhok te plaatsen. We spreken hier over tal van organisatorische maatregelen die je kan nemen om je eigen veiligheid te verhogen.

Inbrekers zo moeilijk mogelijk maken

Een volgende aandachtspunt zijn de mechanische maatregelen. Deze moeten het de inbreker zo moeilijk mogelijk maken om ongezien binnen te geraken. Enkele belangrijke punten zijn daarbij veiligheidssloten op alle buitendeuren en ramen, vergrendelbare raamkrukken, voldoende verlichting rond de woning of gelaagd glas.

Het belang van elektronische beveiliging

Binnen de verschillende maatregelen die je kan nemen om inbrekers af te schrikken of zo snel mogelijk te detecteren, heeft ook elektronische inbraakbeveiliging een belangrijke plaats. Een inbraakalarm met correct geplaatste sensoren detecteert in een vroeg stadium inbrekers en verwittigt de alarmcentrale of de bewoners. Dankzij de sirene heeft een alarmsysteem een sterk afschrikwekkend effect. Geen enkele inbreker gaat graag aan de slag onder een hels lawaai dat eveneens de buren alarmeert.

Meer weten over de mogelijkheden van elektronische beveiliging om inbrekers af te schrikken en inbraakpogingen snel te detecteren? Contacteer TIM Security voor een persoonlijke veiligheidsanalyse. 

Close Menu

U kunt altijd op ons rekenen

Wanneer u kiest voor TIM Security, dan kiest u voor zekerheid. Zekerheid voor het juiste kwaliteitsvolle elektronisch beveiligingssysteem, maar ook zekerheid voor een uitmuntende naservice. Wij garanderen onze volledige service met eigen gespecialiseerde medewerkers.

Dringende depannages: 24/7

Tijdens kantooruren: 03 / 458 78 58

Buiten kantooruren: zie gegevens op eerdere klantencorrespondentie of zie uw Tim Security map.

Helpdesk tijdens de kantooruren

Tijdens de kantooruren kunt u met alle vragen terecht bij onze helpdesk. Onze helpdesk beschikt over alle technologische middelen om – mits uw toestemming – de goede werking van uw beveiligingssysteem op afstand te controleren.

Download hier Anydesk voor Windows of Mac