Skip to main content

Om de veiligheid te garanderen op locaties met hoge risico’s – zoals ambassades, ministeries, luchthavens, militaire basissen, gevangenissen,… -, is het van groot belang om het in- en uitgaande verkeer grondig te monitoren. We kennen allemaal wel de films waarbij bewakers met spiegels op een stok de onderzijde van binnen- of buitenrijdende voertuigen visueel inspecteren. In de Verenigde Staten en ook steeds meer in Nederland wordt de stok met de spiegel vervangen door een automatisch systeem voor voertuigdetectie. Ook in België merken we eerste evoluties in deze richting.

Voor bewakers is het vrijwel onmogelijk om de onderzijde van elk voertuig persoonlijk te screenen met een spiegel. In vele situaties gaat het om talrijke voertuigen die binnen- of buiten rijden. Denk daarbij maar aan bezoekers, leveranciers, eigen personeelsleden,…. Na verloop van tijd treedt er bij de bewaking gegarandeerd een verslapping van de aandacht op. Bovendien leidt een spiegel altijd tot een vertekend beeld, zeker wanneer er onder het voertuig onvoldoende licht is.

Elektronisch systeem voertuigdetectie

Een elektronisch systeem voor voertuigdetectie biedt de oplossing. Voertuigen rijden over het detectiesysteem dat is uitgerust met een camera. Een bewegingsdetector activeert de twee 360° camera’s bij het overrijden van het voertuig. Ingebouwde verlichting zorgt ervoor dat elk detail van de onderzijde van het voertuig perfect in beeld komt. Met een monitor op afstand – eventueel zelfs via smartphone of tablet – kan de onderzijde van elk voertuig in real time opgevolgd en gecontroleerd worden.

Extra functionaliteiten

Dit systeem met voertuigendetectie filmt de onderzijde, maar telt ook de passerende voertuigen. Van elk voertuig wordt een beeldbestand met alle relevante gegevens bijgehouden. Indien gewenst kan het systeem uitgebreid worden met extra functionaliteiten. Denk daarbij aan een nummerplaatscanner en een slagboom.

Wanneer de nummerplaat op een ‘white list’ staat – bijvoorbeeld van een personeelslid of een gekende leverancier -, dan opent automatisch de slagboom. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een extra camera voor buitenopnames van de auto en identificatie van de chauffeur. Al deze beelden kunnen in de software worden samengebracht, zodat er een compleet beeld ontstaat van de inkomende en uitgaande voertuigen.

Systeem op maat

We spreken in dat geval over een detectie- en camerasysteem op maat. TIM Security kan de volledige configuratie van dergelijke systemen uitwerken en realiseren. Contacteer ons voor meer informatie.

Close Menu

U kunt altijd op ons rekenen

Wanneer u kiest voor TIM Security, dan kiest u voor zekerheid. Zekerheid voor het juiste kwaliteitsvolle elektronisch beveiligingssysteem, maar ook zekerheid voor een uitmuntende naservice. Wij garanderen onze volledige service met eigen gespecialiseerde medewerkers.

Dringende depannages: 24/7

Tijdens kantooruren: 03 / 458 78 58

Buiten kantooruren: zie gegevens op eerdere klantencorrespondentie of zie uw Tim Security map.

Helpdesk tijdens de kantooruren

Tijdens de kantooruren kunt u met alle vragen terecht bij onze helpdesk. Onze helpdesk beschikt over alle technologische middelen om – mits uw toestemming – de goede werking van uw beveiligingssysteem op afstand te controleren.

Download hier Anydesk voor Windows of Mac