Skip to main content

Uzelf niet meer veilig voelen in uw eigen woning of bedrijf als gevolg van een inbraak, is één van de ergste zaken die er bestaan. Bij Tim Security zien we dan ook een stijgende trend in het aantal verkochte alarmsystemen de afgelopen jaren.

Mensen hunkeren vandaag de dag meer en meer naar veiligheid. Het installeren van een beveiligingssysteem voor uw woning of bedrijf is al een ferme stap in de goede richting naar een veiliger gevoel. Daarnaast kan u nog een stap verder gaan door uw alarmsysteem te koppelen aan een meldkamer. 

Dit is geen verplichting, maar het biedt u wel een waaier aan voordelen aan.

Wat is de functie van een meldkamer?

De meldkamer, ook wel alarmcentrale genoemd, staat ten allen tijde in verbinding met uw alarmsysteem. Vanaf het moment dat er iets wordt waargenomen via uw alarmsysteem, treedt de meldkamer in actie. 

Naast het verwittigen van de nodige autoriteiten voorziet de meldkamer ook technische steun, indien uw beveiligingssysteem een defect vertoont.

4 voordelen van een meldkamer

 

1. Dag in, dag uit bemand

De meldkamer is 24/7 bemand. Er zit altijd een getraind team klaar in de meldkamer om u bij te staan wanneer nodig. Het geeft een gerust gevoel om te weten dat er 24/7 een team aan professionals klaarstaat om u te helpen.

2. Detecteren van technische problemen

Wanneer er een defect is aan uw alarmsysteem, dan krijgt de meldkamer hier onmiddellijk een melding van. Op die manier kan u onmiddellijk uw installateur raadplegen bij melding van technisch alarm.  

Daarnaast voert de meldkamer op regelmatige basis systeemtesten uit om 100% zeker te zijn dat er steeds een actieve verbinding is tussen de meldkamer en uw alarmsysteem. 

3. Meldkamer als archief van uw alarmsysteem

Kiest u voor een beveiligingssysteem met camera’s? Dan raadpleegt de meldkamer uw videobeelden wanneer u hier toestemming voor geeft. Op die manier voert de meldkamer een remote verificatie uit en bezorgt het extra informatie aan zowel de klant als de hulpdiensten.  weet de meldkamer onmiddellijk of het gaat over een vals alarm of niet.

Daarnaast houdt de meldkamer documentatie bij van alles wat er wordt opgevangen via uw alarmsysteem. Hier kan u ten allen tijde beroep op doen in geval van problemen om verdere stappen te ondernemen. Ook om uw dossier bij de verzekeringen te vervolledigen, is dit een absolute meerwaarde.

4. Uw opgegeven contactpersonen worden één voor één opgebeld

Wanneer u een alarmsysteem laat installeren met een meldkamer is het belangrijk om altijd voldoende contactpersonen op te bellen in geval van nood.

De meldkamer belt uw contactpersonen één voor één op, totdat er iemand de oproep beantwoordt.

Schakelt u de meldkamer in voor uw veiligheid? 

Nu hebt u een goed beeld van wat de meldkamer doet en wat de voor- en nadelen zijn. We kunnen wel concluderen dat de maandelijkse kost van een meldkamer niet opweegt tegen alle voordelen die de meldkamer biedt.

Wilt u graag gebruikmaken van een meldkamer voor een optimale bescherming?

Leave a Reply

Close Menu

U kunt altijd op ons rekenen

Wanneer u kiest voor TIM Security, dan kiest u voor zekerheid. Zekerheid voor het juiste kwaliteitsvolle elektronisch beveiligingssysteem, maar ook zekerheid voor een uitmuntende naservice. Wij garanderen onze volledige service met eigen gespecialiseerde medewerkers.

Dringende depannages: 24/7

Tijdens kantooruren: 03 / 458 78 58

Buiten kantooruren: zie gegevens op eerdere klantencorrespondentie of zie uw Tim Security map.

Helpdesk tijdens de kantooruren

Tijdens de kantooruren kunt u met alle vragen terecht bij onze helpdesk. Onze helpdesk beschikt over alle technologische middelen om – mits uw toestemming – de goede werking van uw beveiligingssysteem op afstand te controleren.

Download hier Anydesk voor Windows of Mac