Skip to main content

Als particulier of bedrijf een alarmsysteem, camerabewaking of branddetectiesysteem laten plaatsen? Kies dan voor een erkende installateur met een aanvullende kwaliteitscertificering. Alleen zo ben je zeker van een vakkundige installatie en een systeem dat dankzij het maatwerk volledig aan je verwachtingen en behoeftes voldoet. In deze blog zetten we de belangrijkste aandachtspunten voor het controleren van de erkenning en kwaliteitscertificering op een rij.

Erkende installateur met identificatiebadges

Het allereerste aandachtspunt vormt de erkenning door de Federale Overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken. Deze erkenning wordt uitsluitend uitgereikt aan veiligheidsexperts en installatietechnici die de vereiste vorming hebben gevolgd om hun beroep vakkundig uit te oefenen. Deze personen moeten hun erkenning kunnen aantonen met een persoonlijke identificatiebadge.

Voor de veiligheidsexperts is het essentieel dat het technisch ontwerp van een installatie gebeurt op basis van een gedegen risicoanalyse. Dit betekent dat de technische opbouw van elke installatie maatwerk omvat, individueel afgestemd op de bouwkundige kenmerken, de risico’s en uw verwachtingen.

Op www.vigilis.be vind je een lijst met erkende beveiligingsfirma’s.

Optionele kwaliteitscertificering

Aanvullend op de wettelijke erkenning bestaat er nog de mogelijkheid voor beveiligingsfirma’s om een optioneel kwaliteitscertificaat te bekomen. Voor alarminstallaties en camerabewaking geldt het INCERT-certificaat. Voor branddetectie bestaat BOSEC.

Tim Security behaalde beide certificaten, wat een belangrijke kwaliteitsgarantie betekent voor onze klanten. Deze certificaten richten zich zowel op een gedegen opleiding voor een correcte veiligheidsanalyse, het gebruik van kwaliteitsvolle en gecertificeerde materialen én een vakkundige installatie.

Om zeker te zijn dat de investering in een alarmsysteem, camerabewaking of branddetectie voldoet aan je verwachtingen én de meest relevante risico’s correct afdekt, adviseren we om uitsluitend in zee te gaan met INCERT- en BOSEC-gecertificeerde installateurs. Contacteer ons gerust voor meer info.

Close Menu

U kunt altijd op ons rekenen

Wanneer u kiest voor TIM Security, dan kiest u voor zekerheid. Zekerheid voor het juiste kwaliteitsvolle elektronisch beveiligingssysteem, maar ook zekerheid voor een uitmuntende naservice. Wij garanderen onze volledige service met eigen gespecialiseerde medewerkers.

Dringende depannages: 24/7

Tijdens kantooruren: 03 / 458 78 58

Buiten kantooruren: zie gegevens op eerdere klantencorrespondentie of zie uw Tim Security map.

Helpdesk tijdens de kantooruren

Tijdens de kantooruren kunt u met alle vragen terecht bij onze helpdesk. Onze helpdesk beschikt over alle technologische middelen om – mits uw toestemming – de goede werking van uw beveiligingssysteem op afstand te controleren.

Download hier Anydesk voor Windows of Mac