Skip to main content

Meer dan 90 procent van de bestaande beveiligings- en toegangsbadges die werken op basis van RFID-technologie zijn bijzonder eenvoudig te kopiëren. Dat bleek onlangs uit een journalistenonderzoek, waarover verschillende media uitgebreid hebben bericht. Voor de test werd een eenvoudig kopieertoestelletje gebruikt dat je voor enkele tientallen euro’s online in tal van webshops kan kopen. Paniek is evenwel niet de beste raadgever. Mits de nodige maatregelen kan TIM Security je bestaand beveiligings- en toegangssysteem upgraden zodat kopiëren onmogelijk wordt. Daarnaast bestaan er voor nieuwe installaties coderingssystemen en andere beveiligingsoplossingen die niet eenvoudig te kopiëren vallen.

Voor veel gebouwbeheerders kwamen de resultaten van dit onderzoek als een complete verrassing. In tegenstelling tot wat werd gedacht bleek hun beveiligings- en toegangsysteem toch niet zo waterdicht te zijn.

Geen verrassing

Voor TIM Security kwamen de resultaten niet als een verrassing. Wij kennen deze al lang gebruikte technologie bijzonder goed. Of deze technologie volstaat voor beveiliging of toegangscontrole, hangt volledig af van het vereiste beveiligingsniveau.

Welk beveiligingsniveau?

Dit beveiligingsniveau vormt voor ons steeds het vertrekpunt om een bepaalde technologische oplossing te kiezen die meer of minder veiligheid garandeert tegen kopiëren of vervalsen. Zeker met de opkomst van de computertechnologie stijgt het risico op ‘hacking’, wat ook geldt voor het beveiligen van je computernetwerk.

Vertrekken van risicoanalyse

TIM Security vertrekt steeds vanuit een uitgebreide risicoanalyse om het juiste systeem voor toegangscontrole te adviseren. Er bestaan tal van systemen die je beschermen tegen fraude, kopiëren of vervalsing. Denk daarbij maar aan geëncrypteerde badges (iCLASS), end-to-end encryptie tussen lezer en controller (Desfire), biometrie, dubbele verificatie,…

Niet alleen nieuwe systemen kunnen we op het vereiste beveiligingsniveau brengen, ook bestaande systemen kunnen we altijd een upgrade geven voor extra beveiliging.

Meer weten over het beveiligen van systemen voor beveiliging en toegangscontrole? Contacteer de experts van TIM Security.

 

Close Menu

U kunt altijd op ons rekenen

Wanneer u kiest voor TIM Security, dan kiest u voor zekerheid. Zekerheid voor het juiste kwaliteitsvolle elektronisch beveiligingssysteem, maar ook zekerheid voor een uitmuntende naservice. Wij garanderen onze volledige service met eigen gespecialiseerde medewerkers.

Dringende depannages: 24/7

Tijdens kantooruren: 03 / 458 78 58

Buiten kantooruren: zie gegevens op eerdere klantencorrespondentie of zie uw Tim Security map.

Helpdesk tijdens de kantooruren

Tijdens de kantooruren kunt u met alle vragen terecht bij onze helpdesk. Onze helpdesk beschikt over alle technologische middelen om – mits uw toestemming – de goede werking van uw beveiligingssysteem op afstand te controleren.

Download hier Anydesk voor Windows of Mac