Skip to main content

Met de zomervakantie in aantocht, maken jammer genoeg ook inbrekersbendes zich klaar om op rooftocht te gaan. Een huis dat enkele weken leeg staat omdat de bewoners met vakantie zijn, is voor dieven extra interessant. Er is niemand die op een eventueel alarm kan reageren. De dieven hebben vrij spel. Wil je van extra gemoedsrust genieten tijdens je reis? Sluit dan je alarmcentrale aan op een meldkamer. We zetten de voordelen hiervan op een rij.

 

Een meldkamer is een 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bemande bewakingscentrale. Deze meldkamer staat in verbinding met je alarmsysteem of brandcentrale. De meldkamer neemt op afstand een aantal bewakingstaken op zich. Bij een aansluiting op een meldkamer geniet je van bepaalde voordelen.

 

Wat zijn de voordelen om je alarmcentrale of brandcentrale aan te sluiten op een meldkamer?

 

  • De meldkamer kan bij een alarm controleren in welke zone de inbraak of de brand plaatsvindt.

 

  • De meldkamer contacteert de bewoners in cascade. Wanneer de eerste contactpersoon niet opneemt, belt de meldkamer naar de volgende contactpersoon op de lijst. Enzovoort…

 

  • Bij een geverifieerd alarm en mits bevestiging van de klant, kan de meldkamer de politie inschakelen om ter plaatse te komen.

 

  • Bij een stroompanne ontvang je van de alarmcentrale een melding. Bovendien blijft het alarm nog een tijdje functioneren, afhankelijk van de levensduur van de batterij.

 

  • De meldkamer kan met de bewoner een code afspreken die je onder dwang kan intypen. De meldkamer weet dan dat je bedreigd wordt door overvallers en kan de politie verwittigen.

 

  • Er wordt een hold-up functie op het klavier geactiveerd.

 

  • Als je dit wenst, kan de meldkamer eigen bewakingsagenten inzetten om je woning te controleren na een alarm. Dit is optioneel.

 

Meer weten over de mogelijkheden en voordelen om je alarmcentrale aan te sluiten op een meldkamer? Contacteer TIM Security.

 

Close Menu

U kunt altijd op ons rekenen

Wanneer u kiest voor TIM Security, dan kiest u voor zekerheid. Zekerheid voor het juiste kwaliteitsvolle elektronisch beveiligingssysteem, maar ook zekerheid voor een uitmuntende naservice. Wij garanderen onze volledige service met eigen gespecialiseerde medewerkers.

Dringende depannages: 24/7

Tijdens kantooruren: 03 / 458 78 58

Buiten kantooruren: zie gegevens op eerdere klantencorrespondentie of zie uw Tim Security map.

Helpdesk tijdens de kantooruren

Tijdens de kantooruren kunt u met alle vragen terecht bij onze helpdesk. Onze helpdesk beschikt over alle technologische middelen om – mits uw toestemming – de goede werking van uw beveiligingssysteem op afstand te controleren.

Download hier Anydesk voor Windows of Mac