Skip to main content

TIM Security behoort sinds kort tot de selecte groep van ondernemingen die door BOSEC gecertificeerd zijn voor de installatie en het onderhoud van automatische branddetectiesystemen. Deze erkenning geeft onze klanten de garantie dat ze kiezen voor een installateur met kennis van zaken die uitsluitend erkende kwaliteitsmaterialen gebruikt.

 

Een automatisch branddetectiesysteem is onmisbaar in openbare, industriële en andere soort gebouwen. Een branddetectiesysteem merkt een brand in een zo vroeg mogelijk stadium op en slaat vervolgens alarm via akoestische of visuele signalen. Dit geeft de aanwezigen de kans om meteen de nodige maatregelen te nemen, waaronder het verlaten van het gebouw volgens de evacuatieprocedures.

 

Wat doet een automatisch branddetectiesysteem?

Een automatisch branddetectiesysteem vervult volgende functies:

  1. Het signaal geven tot onmiddellijke evacuatie aan de aanwezigen die zich in een gebouw bevinden.
  2. Het brandalarm meteen melden aan de meldkamer die de brandweerdiensten zal verwittigen.
  3. Het automatisch activeren van andere brandbeveiligingssystemen, waaronder bijvoorbeeld rookafvoersystemen, gaskleppen, liften, etc.

 

Waarom kiezen voor een BOSEC-gecertificeerde installateur?

Gezien het vitale belang van een automatisch branddetectiesysteem, spreekt het voor zich dat een correcte installatie van groot belang is. Daarom gaat u best in zee met installateurs die BOSEC-gecertificeerd zijn.  U hebt dan de garantie dat alleen gecertificeerde materialen en systemen worden gebruikt én dat de installatie volgens de regels gebeurt. BOSEC staat voor Belgian Organisation for Security Certification.

 

Een BOSEC erkende branddetectie dient jaarlijks onderhouden te worden. Enkel dan kan een goede en betrouwbare werking gewaarborgd worden.

 

Een erkenning door BOSEC voor automatische branddetectie krijg je als installateur niet zomaar. De regels zijn bijzonder streng. Zowel installateur als installaties worden regelmatig gecontroleerd door een BELAC geaccrediteerde organisatie. Bijkomend dienen er steeds minstens twee experts binnen de BOSEC erkende onderneming werkzaam te zijn.

 

Verzekeringsmaatschappijen

Ook verzekeringsmaatschappijen hechten veel belang aan BOSEC-certificaten. Zo is het mogelijk zelfs een vereiste van jouw verzekeringsmaatschappij om te werken met door BOSEC goedgekeurde materialen en een gecertificeerde installateur.

 

Meer weten over onze mogelijkheden voor automatische branddetectie? Contacteer ons met al je vragen.

 

Close Menu

U kunt altijd op ons rekenen

Wanneer u kiest voor TIM Security, dan kiest u voor zekerheid. Zekerheid voor het juiste kwaliteitsvolle elektronisch beveiligingssysteem, maar ook zekerheid voor een uitmuntende naservice. Wij garanderen onze volledige service met eigen gespecialiseerde medewerkers.

Dringende depannages: 24/7

Tijdens kantooruren: 03 / 458 78 58

Buiten kantooruren: zie gegevens op eerdere klantencorrespondentie of zie uw Tim Security map.

Helpdesk tijdens de kantooruren

Tijdens de kantooruren kunt u met alle vragen terecht bij onze helpdesk. Onze helpdesk beschikt over alle technologische middelen om – mits uw toestemming – de goede werking van uw beveiligingssysteem op afstand te controleren.

Download hier Anydesk voor Windows of Mac