Skip to main content

Bewakingscamera’s kunnen veel meer dan gewoon de realiteit registreren en opnemen. Als één van de pioniers in België is TIM Security gecertificeerd voor Kiwi. Deze add-on software voor nieuwe of bestaande bewakingscamera’s maakt het mogelijk om de camerabeelden geautomatiseerd te analyseren en te verwerken. De toepassingen zijn vrijwel eindeloos.  

In het verleden konden camera’s al gebruikt worden om bepaalde zaken te tellen, bijvoorbeeld het aantal auto’s dat een virtuele lijn overschreed. De videoanalysesoftware van Kiwi gaat veel verder en maakt op tal van domeinen geavanceerde toepassingen mogelijk.

Verkeersgeleiding en -registratie
Een eerste reeks aan mogelijkheden omvat verkeersgeleiding en –registratie. Denk daarbij aan nummerplaatherkenning, parkeerplaatsanalyses, verkeersanalyses, voertuigenteller,… Naast het openbaar domein bieden deze toepassingen ook meerwaarde voor bedrijfsparkings, tankstations, winkelparken, ondergrondse parkings,….

Ondersteuning bewaking
Ook voor bewakingsopdrachten kan de software van Kiwi een hoge toegevoegde waarde bieden. Zo is het perfect mogelijk om bepaalde gedefinieerde zones – bijvoorbeeld een hek – te analyseren op menselijke activiteit. De software analyseert voortdurend de camerabeelden die van een te beveiligen locatie worden gemaakt én slaat bij bepaalde scenario’s meteen alarm.

De loop- en rijrichtingen van voertuigen en mensen kunnen perfect worden gecontroleerd. De software ‘knipt’ zelfs menselijk gezichten uit de videobeelden en telt, filtert of lijst deze op.  Het is bijvoorbeeld ook perfect mogelijk om automatisch wachtrijen te meten en te analyseren.

Is een kostbaar voorwerp nog aanwezig?
Ook voorwerpen kunnen worden opgevolgd. Zo ‘ziet’ de software of voorwerpen die er niet thuishoren op een locatie opduiken of achtergelaten worden. Ook de andere situatie is mogelijk: de software controleert voortdurend of een bepaald waardevol voorwerp – een schilderij – nog aanwezig is. Wanneer dit niet het geval is, gaat er een alarm af.

Projecten op maat
De installatie van Kiwi vraagt de nodige kennis voor analyse, configuratie en set-up. Elk project is maatwerk. Wat moet er geanalyseerd of geteld worden? Welke triggers, alarmsignalen, boodschappen of berichten volgen er in welke situaties? Al deze zaken moeten worden geconfigureerd in de software. Bovendien is er een koppeling nodig met de geregistreerde camerabeelden. Als eerste in België behaalde TIM Security een certificaat om projecten met Kiwi te realiseren voor nieuwe en bestaande bewakingscamera’s. Dit certificaat garandeert klanten dat TIM Security over de nodige vakbekwaamheid en ervaring beschikt om projecten met Kiwi tot een goed einde te brengen.

Meer info over de mogelijkheden van Kiwi vindt u op www.kiwisecurity.com.

Meer weten over de mogelijkheden van ‘slimme’ bewakingscamera’s in uw situatie? Contacteer TIM Security.

Close Menu

U kunt altijd op ons rekenen

Wanneer u kiest voor TIM Security, dan kiest u voor zekerheid. Zekerheid voor het juiste kwaliteitsvolle elektronisch beveiligingssysteem, maar ook zekerheid voor een uitmuntende naservice. Wij garanderen onze volledige service met eigen gespecialiseerde medewerkers.

Dringende depannages: 24/7

Tijdens kantooruren: 03 / 458 78 58

Buiten kantooruren: zie gegevens op eerdere klantencorrespondentie of zie uw Tim Security map.

Helpdesk tijdens de kantooruren

Tijdens de kantooruren kunt u met alle vragen terecht bij onze helpdesk. Onze helpdesk beschikt over alle technologische middelen om – mits uw toestemming – de goede werking van uw beveiligingssysteem op afstand te controleren.

Download hier Anydesk voor Windows of Mac