Skip to main content

Wanneer je een volledige ruimte – zonder dode hoeken – wilt observeren, dan biedt een zogeheten 360°-bewakingscamera heel wat mogelijkheden. Deze bijzondere camera’s worden ook ‘fish eye camera’ genoemd. Bij een 360°-camera is het dus niet nodig om verschillende bewakingscamera’s te installeren die elkaars dode hoeken compenseren. Bijzondere software haalt de ‘bolling’ uit het beeld.

Een 360°-bewakingscamera is uitgerust met een bijzondere lens. Wanneer je deze camera tegen het plafond bevestigt, dan krijg je een compleet beeld onder de camera. Als je de camera tegen een muur hangt, dan heb je een volledig 180°-beeld. Bij een traditionele camera aan de muur blijft het beeld beperkt tot 104°, waardoor je aan de zijkanten nog heel wat ‘blinde vlekken’ overhoudt.

‘Bolling’ wordt gecorrigeerd

Wanneer je het beeld van een ‘fish eye camera’ onbewerkt op een monitor laat verschijnen, dan krijg je een sterk ‘gebold’ beeld te zien, te vergelijken met het kijken in een kerstbal. Om het beeld recht te zetten, bestaat er correctiesoftware. Deze software kan de inkomende beelden – afhankelijk van de gekozen mode – vertalen naar de gewenste ‘rechte’ beelden. Elke camera en bijhorende software bieden andere opties en mogelijkheden.

Welke beelden wil je?

Zo kan je het 360°-beeld op je scherm laten verschijnen als twee 180°-panoramafoto’s. Een andere optie is het verwerken van het ‘fish eye’-beeld tot meerdere beelden. Samen geven deze beelden een compleet overzicht van de ruimte. In dat geval lijkt het alsof je de ruimte bewaakt wordt met verschillende camera’s. Alle beelden zijn evenwel afkomstig van één lens. Om een scherp beeld te verkrijgen voor het hele gebied, is het extra belangrijk om te kiezen voor een 360°-bewakingscamera met voldoende megapixels.

Extra mogelijkheden

Naast het registeren en bewaken van beelden, bieden 360°-bewakingscamera’s in vele gevallen nog extra mogelijkheden. Denk daarbij aan; heat-mapping, mensen of voertuigen tellen, gezichtsherkenning en retail-marketing toepassingen. Een andere mogelijkheid is het creëren van een virtueel hekwerk, waarbij de camera een signaal geeft wanneer deze grens overschreden wordt. Sommige camera’s maken continu beelden, andere camera’s worden met een kalender voorgeprogrammeerd. De digitale beelden kunnen via het internet probleemloos wereldwijd worden doorgestuurd naar pc, tablet of smartphone.

Biedt een 360°-bewakingscamera mogelijkheden voor jouw bewakings- of beveiligingsvraagstuk?  TIM Security komt vrijblijvend langs voor een veiligheidsanalyse. Contacteer ons vandaag nog voor een afspraak.

Close Menu

U kunt altijd op ons rekenen

Wanneer u kiest voor TIM Security, dan kiest u voor zekerheid. Zekerheid voor het juiste kwaliteitsvolle elektronisch beveiligingssysteem, maar ook zekerheid voor een uitmuntende naservice. Wij garanderen onze volledige service met eigen gespecialiseerde medewerkers.

Dringende depannages: 24/7

Tijdens kantooruren: 03 / 458 78 58

Buiten kantooruren: zie gegevens op eerdere klantencorrespondentie of zie uw Tim Security map.

Helpdesk tijdens de kantooruren

Tijdens de kantooruren kunt u met alle vragen terecht bij onze helpdesk. Onze helpdesk beschikt over alle technologische middelen om – mits uw toestemming – de goede werking van uw beveiligingssysteem op afstand te controleren.

Download hier Anydesk voor Windows of Mac