Het uitbaten van een horecazaak is druk, stresserend en hard werken. Dag in dag uit bent u bezig met het soigneren van uw klanten om deze een optimale beleving aan te bieden in uw restaurant, bar of brasserie.
Uw horecazaak bestaat uit een constante in- en uitstroom van mensen. Heel de dag door hebt u het gevoel dat u ogen tekort komt om overal een oogje in het zeil te houden.
En het is aan de ene kant meer dan logisch dat u geen tijd heeft om de veiligheid van uw pand te waarborgen, maar aan de andere kant ook heel jammer. Een dief steelt in een horecazaak in een mum van tijd heel wat waardevolle spullen zonder dat iemand zich er bewust van is.
Camerabeveiliging en alarmsysteem voor uw horecazaak
Een camerabeveiliging en alarmsysteem zijn complementair aan elkaar in uw horecazaak. Wanneer uw zaak gesloten is, biedt een alarmsysteem de ideale bescherming. Een camerabeveiliging geeft u rugdekking op het moment dat uw zaak geopend is en er een constant verloop van klanten plaatsvindt.
Wanneer u op het einde van de dag doorheeft dat er iets gestolen is, kan u eenvoudig uw camerabeelden raadplegen.
Bescherm niet alleen uzelf, maar ook uw klanten
Als horeca uitbater staat of valt uw zaak met uw klanten. Vandaar is het belangrijk om een gevoel van veiligheid te creëren in uw restaurant of bar. Wanneer mensen weten dat er camerabewaking aanwezig is, zullen ze zich veel meer op hun gemak voelen.
Moest er dan iets gebeuren, kan je ook weer heel eenvoudig de camerabeelden raadplegen om benarde situaties uit te klaren.
Brandjes blussen vermijden
Naast camerabeveiliging en alarmsystemen is het ook belangrijk om een goede brandbeveiliging te hebben voor uw horecazaak.
Baat u een kleine horecazaak uit? Dan volstaan autonome rookmelders. Indien u uitbater bent van een grote horecazaak, dan kan u beroep doen op een automatische branddetectie met manuele ontruiming.
We lijsten even de verschillende mogelijkheden op die u heeft voor het beschermen van uw zaak tegen branden:
- Pictogrammen om de nooduitgang aan te duiden.
- Brandblusapparaten op tactische plaatsen.
- Nood- en paniekverlichting om vluchtroutes aan te geven.
- Anti-panieksloten die ervoor zorgen dat uitgangen niet afgesloten zijn bij brand.
- Branddeuren om de compartimentering bij brand te vrijwaren.
Conclusie
Als u de trotse uitbater bent van een horecazaak, raden we u ten stelligste aan om uzelf en uw klanten te beschermen met een alarmsysteem op maat.