Skip to main content

Een thermische camera – gekoppeld aan intelligente software – vormt een uitstekend alternatief voor het beveiligen van buitenoppervlaktes. Een intelligente thermische camera detecteert – ook bij duisternis of slechte weersomstandigheden – elke ‘warmtebron’ in een nauwkeurig afgebakende zone. De camera merkt zo feilloos de aanwezigheid van bijvoorbeeld een sluipende persoon op. De thermische camera richt zich uitsluitend op de alarmering. In combinatie met gewone bewakingscamera’s heb je zo een totaaloplossing met alarmering én verificatie.

Veel bedrijven zoeken naar een oplossing voor het beveiligen van hun al dan niet omheind omvangrijk buitenterrein. Deze beveiliging moet potentiële inbrekers afschrikken en verhinderen om ongezien de bedrijfsgebouwen te benaderen. Mogelijk staan ook op het bedrijventerrein zelf waardevolle voertuigen of machines. Ook bij gevoelige organisaties – denk aan luchthavens, legerbasissen, farmaceutische bedrijven of nucleaire sites – is de bewaking van de perimeter van  cruciaal belang. Een andere toepassingsmogelijkheid zijn de grotere residentiële domeinen.

Alleen detectie, geen identificatie

Naast bewegingssensoren of detectoren op de omheining vormen thermische camera’s dus een uitstekend alternatief voor perimeterbeveiliging. Thermische camera’s leveren geen visuele interpreteerbare beelden op voor identificatie van mogelijke daders. De beeld beperken zich tot het weergeven van een ‘hittebron’ in een grijs veld. Op deze manier detecteren de thermische camera’s feilloos het betreden van een bepaalde zone.

Dit betekent dat je de thermische camera’s steeds moet koppelen met standaard camerabewaking. De gewone camera’s zorgen dan voor beelden ter verificatie van de gebeurtenissen door jezelf, de nachtwaker of de meldkamer. Deze beelden kan je – mits de juiste kwaliteit – wel gebruiken voor identificatie.

Afstanden overbruggen

Afhankelijk van de lens in de thermische camera’s en de instellingen kan je per camera een afstand tot meer dan 300 meter laten bewaken. Des te verder je gaat, des te nauwer het gezichtsveld van de camera.

Interpretatiesoftware

De software die de inkomende thermische beelden interpreteert, kan je perfect instellen naar grootte van de te detecteren objecten. Zo maak je probleemloos een onderscheid tussen een onschuldig konijn en een menselijk persoon. Ook voertuigen kan je met een thermische camera detecteren.

Meer weten over de mogelijkheden van thermische camera’s? Contacteer TIM Security.

Close Menu

U kunt altijd op ons rekenen

Wanneer u kiest voor TIM Security, dan kiest u voor zekerheid. Zekerheid voor het juiste kwaliteitsvolle elektronisch beveiligingssysteem, maar ook zekerheid voor een uitmuntende naservice. Wij garanderen onze volledige service met eigen gespecialiseerde medewerkers.

Dringende depannages: 24/7

Tijdens kantooruren: 03 / 458 78 58

Buiten kantooruren: zie gegevens op eerdere klantencorrespondentie of zie uw Tim Security map.

Helpdesk tijdens de kantooruren

Tijdens de kantooruren kunt u met alle vragen terecht bij onze helpdesk. Onze helpdesk beschikt over alle technologische middelen om – mits uw toestemming – de goede werking van uw beveiligingssysteem op afstand te controleren.

Download hier Anydesk voor Windows of Mac