Skip to main content

Herfst en winter zijn de favoriete periodes voor inbrekers om hun slag te slaan. Het wordt ’s avonds al vroeg donker, waardoor ze al in de vooravond vrijwel ongezien een woning of bedrijf kunnen benaderen. Goede inbraakbeveiliging situeert zich op drie niveaus: ‘goede gewoontes’ naleven, een aangepaste mechanische beveiliging en een elektronisch alarmsysteem. Wanneer je de vereiste maatregelen treft op deze drie niveaus, dan verklein je fors het risico op een inbraak.

Een nulrisico op inbraken bestaat niet. Wel is het belangrijk om te investeren in een elektronisch alarmsysteem wanneer je al de nodige aandacht besteedt aan goede gewoontes en een correcte mechanische beveiliging. Het heeft geen zin een alarminstallatie te plaatsen als je steevast deuren en ramen laat openstaan én als je onaangepaste sloten hebt. Alle elementen voor inbraakpreventie bouwen verder op elkaar.

Niveau 1: de goede gewoontes

Goede gewoontes kosten niets. Ze vragen gewoon wat extra aandacht. We lijsten de belangrijkste goede gewoontes voor inbraakbeveiliging op:

  • Sluit je woning correct af als je vertrekt, ook al is het maar voor 5 minuutjes.
  • Laat enkele lichten branden zodat je huis altijd ‘een aanwezige indruk’ geeft.
  • Verstop sleutels nooit op ‘traditionele’ plaatsen zoals onder de deurmat of in een bloempot.
  • Bevestig nooit je contactgegevens aan je sleutels.
  • Leg dure spullen – zoals je gsm, tablet, horloge… – niet opzichtig voor het raam.

Niveau 2: mechanische beveiliging

Op het tweede niveau situeert zich de mechanische beveiliging. Volgende ingrepen verlagen het inbraakrisico:

  • Veiligheidssloten op je deuren en garagepoort
  • Vergrendelbare raamkrukken
  • Veiligheidsglas
  • Rolluiken voor je ramen
  • Tuinhekken of opritpoorten

Deze ingrepen vereisen de nodige investeringen. Laat je dan ook voldoende informeren over welke aanpassing de inbraakbeveiliging het meest bevordert.

Niveau 3: elektronisch alarmsysteem

Wanneer je huis of bedrijf voldoende mechanisch is beveiligd én je respecteert een aantal goede gewoontes, dan vormt een alarminstallatie het sluitstuk van inbraakveiligheid. Een goed alarmsysteem wordt op maat van de specifieke situatie uitgedokterd met raam- en deursensoren en bewegingsdetectoren op de juiste plaatsen. Mogelijk kan dit worden aangevuld met bewakingscamera’s.

Een alarmsysteem heeft vooral een preventieve opdracht. Potentiële inbrekers worden allereerst afgeschrikt door de aanwezigheid van een alarmsysteem. Daarnaast moeten ze een eventuele inbraakpoging meteen detecteren én alarm slaan via de sirene en/of de meldkamer.

Meer weten over de mogelijkheden van elektronische inbraakbeveiliging?
Contacteer TIM Security voor een veiligheidsanalyse ter plaatse.

Close Menu

U kunt altijd op ons rekenen

Wanneer u kiest voor TIM Security, dan kiest u voor zekerheid. Zekerheid voor het juiste kwaliteitsvolle elektronisch beveiligingssysteem, maar ook zekerheid voor een uitmuntende naservice. Wij garanderen onze volledige service met eigen gespecialiseerde medewerkers.

Dringende depannages: 24/7

Tijdens kantooruren: 03 / 458 78 58

Buiten kantooruren: zie gegevens op eerdere klantencorrespondentie of zie uw Tim Security map.

Helpdesk tijdens de kantooruren

Tijdens de kantooruren kunt u met alle vragen terecht bij onze helpdesk. Onze helpdesk beschikt over alle technologische middelen om – mits uw toestemming – de goede werking van uw beveiligingssysteem op afstand te controleren.

Download hier Anydesk voor Windows of Mac