Skip to main content

Draadomheiningen en -afsluitingen spelen voor nucleaire en militaire domeinen maar ook voor industriële sites of villagronden een belangrijke rol in het buitenhouden van ongewenste indringers. Deze vormen vaak een eerste belangrijke linie in het volledige beveiligingssysteem. Deze fysieke barrières zijn meestal niet volledig bestand tegen het overklimmen, doorknippen of opheffen. Ook is het voor grote domeinen vrijwel onmogelijk om elke meter van je omheining te bewaken met camera’s. Daarom is het vaak aangewezen om je omheining of afsluiting bijkomend uit te rusten met een buitendetectiesysteem.

Een buitendetectiesysteem wordt gemonteerd op draadafsluitingen, vaste draadpanelen of draadafspanningen boven muren. De sensoren detecteren alle vibraties die op de omheining plaatsvinden door mechanische schokken van inbraakpogingen, waarna een alarmsignaal wordt getriggerd naar de controle-unit. Denk bij een inbraakpoging concreet aan het beklimmen van de draad, het doorknippen of het opheffen van de omheining.

Regen of wind neutraliseren

De sensoren worden telkens tussen de palen op de afsluiting gemonteerd. Het systeem bevat een interne controle waardoor ongewenste signalen door bijvoorbeeld regen of wind worden geminimaliseerd. Na de installatie is het belangrijk om de gevoeligheid van de sensoren te configureren volgens het type afsluiting.

Controle-unit

Elke sensor wordt individueel herkend en aangestuurd vanuit een controlesysteem. Zo zie je bij meteen waar in de omheining een inbraakpoging plaatsvindt. Eén controle-unit is in staat om 600 meter afsluiting aan te sturen. De detectiepunten worden, afhankelijk van het type omheining, om de 3 meter geplaatst. Het is daarbij perfect mogelijk om een buitendetectiesysteem te koppelen met je bestaande alarmsysteem, beheersysteem of toegangscontrole.

Ook andere sensoren of toepassingen zoals magneetcontacten op poorten, verlichting, camera-ingangen,… kunnen met het buitendetectiesysteem geïntegreerd worden. We kunnen bijvoorbeeld een bewakingscamera plaatsen die bij  detectie op het hekwerk een beeld laat verschijnen ter verificatie van het alarm.

Peridect

Eén van de meest gerenommeerde merken van buitendetectiesystemen is Peridect. Dit systeem van buitendetectie biedt zowel standaardoplossingen, verborgen detectiesystemen als extra vandalismegevoelige sensoren. Verschillende nationale veiligheidsdiensten hebben de systemen van Peridect al uitgetest en goedgekeurd voor de beveiliging van ‘uiterst gevoelige’ sites.

Ook jouw domein met een afsluiting of omheining bewaken met buitendetectie? Contacteer TIM Security voor meer informatie.

Close Menu

U kunt altijd op ons rekenen

Wanneer u kiest voor TIM Security, dan kiest u voor zekerheid. Zekerheid voor het juiste kwaliteitsvolle elektronisch beveiligingssysteem, maar ook zekerheid voor een uitmuntende naservice. Wij garanderen onze volledige service met eigen gespecialiseerde medewerkers.

Dringende depannages: 24/7

Tijdens kantooruren: 03 / 458 78 58

Buiten kantooruren: zie gegevens op eerdere klantencorrespondentie of zie uw Tim Security map.

Helpdesk tijdens de kantooruren

Tijdens de kantooruren kunt u met alle vragen terecht bij onze helpdesk. Onze helpdesk beschikt over alle technologische middelen om – mits uw toestemming – de goede werking van uw beveiligingssysteem op afstand te controleren.

Download hier Anydesk voor Windows of Mac