Skip to main content

Het gunsttarief van 6% BTW op renovatiewerken voor particuliere woningen ouder dan vijf jaar, is sinds 1 januari 2016 gewijzigd naar woningen ouder dan tien jaar. Renovatiewerken is een breed begrip waaronder ook het plaatsen van een alarmsysteem, camerabewaking, brandbeveiliging, toegangscontrole valt,… Voorwaarde voor het verlaagd BTW-tarief is uiteraard wel dat het gaat om een particuliere woning en dat de werken worden uitgevoerd door een geregistreerde aannemer.

Voor heel wat particulieren scheelde het een serieuze slok op de borrel: slechts 6% BTW op alle mogelijke renovatiewerken aan hun woning – uitgevoerd door een geregistreerde aannemer – wanneer de woning ouder is dan 5 jaar.

Door de verhoging van de ‘leeftijdsgrens’ naar tien jaar vallen heel wat woningen tijdelijk uit de boot en betaalt de opdrachtgever het standaardtarief van 21% BTW. De verhoging ging in op 1 januari 2016.

Alarm of beveiliging?

Ook in bestaande woningen is het perfect mogelijk om een alarmsysteem, camerabewaking, brandbeveiliging of toegangscontrole in te bouwen.

Wanneer je de werken laat uitvoeren door een erkende aannemer zoals TIM Security én je woning is ouder dan 10 jaar, dan geniet je nog steeds van het verlaagde BTW-tarief van 6%. Deze werken vallen dus absoluut onder de noemer renovatiewerken.

Overgangsmaatregelen

De wetgever voorzag wel nog enkele overgangsmaatregelen voor woningen tussen 5 en 10 jaar. Eén van de voorwaarden is dat de aannemingsovereenkomst gesloten moest zijn voor 31 december 2015. Hiervan moest je een kopie bezorgen aan het BTW-controlekantoor.

Meer weten over de mogelijkheden van de 6%-regeling voor de installatie van een alarminstallatie, camerabewaking, brandbeveiliging of toegangscontrole? Contacteer TIM Security.

Close Menu

U kunt altijd op ons rekenen

Wanneer u kiest voor TIM Security, dan kiest u voor zekerheid. Zekerheid voor het juiste kwaliteitsvolle elektronisch beveiligingssysteem, maar ook zekerheid voor een uitmuntende naservice. Wij garanderen onze volledige service met eigen gespecialiseerde medewerkers.

Dringende depannages: 24/7

Tijdens kantooruren: 03 / 458 78 58

Buiten kantooruren: zie gegevens op eerdere klantencorrespondentie of zie uw Tim Security map.

Helpdesk tijdens de kantooruren

Tijdens de kantooruren kunt u met alle vragen terecht bij onze helpdesk. Onze helpdesk beschikt over alle technologische middelen om – mits uw toestemming – de goede werking van uw beveiligingssysteem op afstand te controleren.

Download hier Anydesk voor Windows of Mac