Skip to main content

Een analoge beveiligingscamera kampt met heel wat beperkingen. Zo zijn analoge camerabeelden vaak niet voldoende scherp of onvoldoende hoog van resolutie om personen echt te herkennen of nummerplaten te identificeren. Met de nieuwe HD-SDI technologie zijn deze problemen volledig van de baan. Het grote voordeel is dat u bij een upgrade naar HD-SDI de bestaande bekabeling volledig kunt behouden.

 

HD-SDI staat voor High Definition – Serial Digital Interface. Deze technologie garandeert scherpe beelden zonder een IP-configuratie binnen een datanetwerk. U blijft dus, in tegenstelling tot IP-camera’s, uw gewone coaxbekabeling en elektriciteitsvoeding gebruiken. Om over te schakelen naar HD-SDI moet u alleen de camera’s, de recorder en de monitor vervangen.

Welke voordelen heeft HD-SDI?

  • Een Full HD 1080P garandeert een resolutie van 2 megapixel, wat qua beeldkwaliteit maar liefst 6 keer hoger ligt dan de standaardresolutie van analoge camera’s. Deze verhoogde beeldkwaliteit betekent een wereld van verschil.
  • HD-SDI is veel lichtgevoeliger dan IP-camera’s, waardoor dit digitaal camerasysteem ook bij mindere lichtomstandigheden puike resultaten oplevert.
  • HD-SDI werkt niet met digitale compressie waardoor er een Full HD live weergave en opname plaatsvindt. Alle beelden worden integraal zonder kwaliteitsverlies naar de recorder en de monitor doorgestuurd.

Hoe upgraden naar digitale video surveillance?

De upgrade van een oude analoge camerabewaking naar digitale veiligheidscamera’s HD-SDI is bijzonder eenvoudig. De bestaande bekabeling blijft gewoon behouden. Er is geen netwerk nodig, behalve uiteraard als u de beelden vanop afstand wenst te bekijken via laptop, tablet of smartphone. In dat geval sluiten we de recorder aan op uw bedrijfsnetwerk.

Daarnaast moet u ook geen routers of switchen plaatsen, wat het risico verhoogt op uitval. Verder hebt u bij IP-camera’s nood aan voldoende gereserveerde bandbreedte op uw netwerk, wat hier dus niet het geval is.

Interesse om een upgrade door te voeren van uw analoge camera’s naar HD-SDI? Contacteer TIM-Security via 03-458 78 58 of mail naar info@timsecurity.be.

Close Menu

U kunt altijd op ons rekenen

Wanneer u kiest voor TIM Security, dan kiest u voor zekerheid. Zekerheid voor het juiste kwaliteitsvolle elektronisch beveiligingssysteem, maar ook zekerheid voor een uitmuntende naservice. Wij garanderen onze volledige service met eigen gespecialiseerde medewerkers.

Dringende depannages: 24/7

Tijdens kantooruren: 03 / 458 78 58

Buiten kantooruren: zie gegevens op eerdere klantencorrespondentie of zie uw Tim Security map.

Helpdesk tijdens de kantooruren

Tijdens de kantooruren kunt u met alle vragen terecht bij onze helpdesk. Onze helpdesk beschikt over alle technologische middelen om – mits uw toestemming – de goede werking van uw beveiligingssysteem op afstand te controleren.

Download hier Anydesk voor Windows of Mac