Skip to main content

Wist je dat een investering als zelfstandige, KMO of vrije beroeper in de beveiliging van je bedrijfsgebouwen extra fiscaal in rekening mag brengen? Zo geniet je van een bijkomende aftrek van 20,5 procent op de investering. Een investering van 15.000 euro in een alarminstallatie of camerabewaking is op die manier al goed voor een bijkomende investeringsaftrek van 3 075 euro. Dit bedrag mag je – naast de gewone afschrijving van de investering – extra in mindering brengen op je nettowinst.

Met de extra investeringsaftrek stimuleert de overheid ondernemingen om hun bedrijfsgebouwen goed te beveiligen tegen een inbraak, diefstal of overval. Met een goede beveiliging voorkom je een financieel verlies door diefstal en je creëert een veilige, zorgeloze werkomgeving voor je personeelsleden.

Voor welke investeringen geniet je van een extra investeringsaftrek?

We lijsten hieronder de elektronische beveiligingssystemen op waarvoor het fiscaal voordeel geldt:12

  • Elektronische toegangscontrolesystemen
  • Materiaal voor de detectie van diefstal
  • Alarmsystemen
  • Camerasystemen
  • Volgsystemen

Onder welke voorwaarden krijg je de verhoogde investeringsaftrek?

Een eerste voorwaarde is dat het moet gaan om de aankoop van nieuw materiaal. De aannemer die de beveiliging installeert, geeft op de factuur aan in welke beroepslokalen hij de werken uitvoerde. Daarbij legt hij een correcte verklaring af over de kwaliteitsvolle uitvoering.

Als ondernemer vul je in het aanslagjaar het formulier ‘Investeringsaftrek’ in. Dit dien je samen in met je belastingsaangifte. Het factuur en de kwaliteitsverklaring houd je samen met het betalingsbewijs ter beschikking van de FOD Financiën. Voor alarmsystemen voeg je nog extra het bewijs toe van een geschreven overeenkomst met een goedgekeurde alarmcentrale. Voor een camerasysteem voeg je een attest toe dat bewijst dat je de camera-installatie correct hebt aangemeld bij de Privacycommissie.

TIM Security voldoet aan alle noodzakelijke voorwaarden zodat jij als ondernemer bij een investering in camerabewaking, elektronische beveiliging of een alarminstallatie, geniet van de verhoogde investeringsaftrek. Contacteer ons gerust voor verdere informatie.

Close Menu

U kunt altijd op ons rekenen

Wanneer u kiest voor TIM Security, dan kiest u voor zekerheid. Zekerheid voor het juiste kwaliteitsvolle elektronisch beveiligingssysteem, maar ook zekerheid voor een uitmuntende naservice. Wij garanderen onze volledige service met eigen gespecialiseerde medewerkers.

Dringende depannages: 24/7

Tijdens kantooruren: 03 / 458 78 58

Buiten kantooruren: zie gegevens op eerdere klantencorrespondentie of zie uw Tim Security map.

Helpdesk tijdens de kantooruren

Tijdens de kantooruren kunt u met alle vragen terecht bij onze helpdesk. Onze helpdesk beschikt over alle technologische middelen om – mits uw toestemming – de goede werking van uw beveiligingssysteem op afstand te controleren.

Download hier Anydesk voor Windows of Mac